محیط کشت سالمونلا شیگلا آگار
محیط کشت سالمونلا شیگلا آگار | محیط کشت DG18 Agar | محیط کشت xld agar :
محیط کشتSalmonella Shigella Agar یک محیط آگار افتراقی انتخابی است که برای جداسازی انتروباکتریاسه های بیماری زا بخصوص گونه سالمونلا و شیگلا از مواد غذایی ، سایر مواد بهداشتی و نمونه های بالینی استفاده می شود. مطالعات اولیه نشان داد که SS Agar در جداسازی سالمونلا و شیگلا از نمونه ها نسبت به سایر محیط های کشت برتر است. مخلوط نمک های صفراوی و برلیانت گرین از رشد کولیفرم ها و باکتری های گرم مثبت در محیط جلوگیری می کند.همچنین سیترات سدیم رشد باکتری های گرم مثبت را مهار می کند. قرمز خنثی یک شاخص pH است و آن باکتری هایی که لاکتوز را تخمیر می کنند در مجاورت با این معرف کلنی صورتی ایجاد می کنند. البته برخی از گونه های سالمونلا و پروتئوس در مجاورت این معرف کلنی هایی با مرکز سیاه که نتیجه ی رسوب سولفات آهن هستند تولید می کنند.
محیط کشت DG18 Agar
DICHLORAN-GLYCEROL (DG18) AGAR
محیط کشت DG18 Agar برای جداسازی مخمرهای زنده اسموفیلیک و زروفیلیک در مواد غذایی خشک و نیمه خشک (کیک، مربا، میوه های خشک، گوشت خشک، ماهی شور، غلات، آرد، آجیل، ادویه جات، ترشی جات، چاشنی ها) و یا خوراک دام با فعالیت آبی کمتر یا مساوی ۹۵/۰ با روش شمارش کلونی استفاده می شود.کاهش فعالیت آب در این محیط با افزودن گلیسرول تقریباً ۱۸٪ حاصل می شود و این امر بسیار مهم است زیرا بسیاری از مخمرها و کپک ها برای افزایش رشد و توسعه کلنی نیاز به فعالیت کم آبی دارند.
محیط کشت DG18 Agar برای آزمایش محصولات کم آب با فعالیت آب کمتر یا مساوی ۶۰/۰ مناسب نیست و امکان شمارش اسپورهای کپک یا تشخیص قارچ های هالوفیلی هوروفیلیک موجود در ماهی های خشک را نمی دهد.
ترکیبات محیط کشت دیکلوران گلیسیرین آگار :
-
Peptone
-
Glucose
-
Monopotassium Phosphate
-
Magnesium Sulfate
-
Zinc Sulfate
-
Copper Sulfate
-
Dichloran
-
Chloramphenicol
-
Chlortetracycline
-
Agar
-
pH: 5.6 ± ۰٫۲ at 25°C
پپتون، نیتروژن و ویتامین های مورد نیاز برای رشد ارگانیسم را تأمین می کند. گلوکز به عنوان یک منبع انرژی در نظر گرفته شده است و مونو پتاسیم فسفات به عنوان بافر عمل می کند. سولفات منیزیم، سولفات روی و سولفات مس، نمک های معدنی هستند که برای تحریک رشد قارچ و اسپور سازی استفاده می شوند. ماده ضد قارچ، دیکلوران، از گسترش قارچ ها جلوگیری می کند و اندازه کلونی را محدود می سازد.
کلرامفنیکل رشد باکتری های موجود در نمونه های محیطی و غذایی را مهار می کند. کلورتتراسایکلین یک آنتی بیوتیک با طیف گسترده است و طیف گسترده ای از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی را مهار می کند. آگار عامل محکم کننده است و گلیسرول به عنوان منبع کربن اضافه می شود.
شرکت ندا شیمی وارد کننده اصلی محیط کشت های میکروبی و سلولی برندهای مرک Merck – میلیپور Millipore – سیگما آلدریچ Sigma Aldrich- کیولب QUELAB- هایمد یا Himedia – فلوکا Fluka – اکروس Acros- گیبکو Gibco می باشد. همچنیننمایندگی فروش محیط کشت های شارلو Scharlau- بیولایف Biolife – کوندا Conda pronadisa می باشد و نمایندگی فروش محیط کشت های ایبرسکو را نیز دارد.
XLD آگار
Xylose Lysine Deoxycholate agar
XLD آگار یک محیط رشد انتخابی و افتراقی است که برای جداسازی پاتوژن های روده ای گرم منفی (گونه های شیگلا و سالمونلا) از نمونه های بالینی و مواد غذایی استفاده می شود. pH محیط کشت XLD آگار تقریباً ۴/۷ است و به دلیل وجود نشانگر قرمز فنل، آن را با رنگ صورتی روشن یا قرمز روشن نشان می دهد. تخمیر شکر pH را کاهش می دهد و نشانگر قرمز فنل با تغییر به رنگ زرد نمایان می شود.
ترکیبات محیط کشت XLD آگار:
-
عصاره مخمر
-
L-لیزین
-
گزیلوز
-
لاکتوز
-
ساکارز
-
دیوکسی کلات سدیم
-
کلرید سدیم
-
تیوزولفات سدیم
-
آمونیوم فروت سیترات
-
فنل قرمز
-
آگار
ماده انتخابی موجود در XLD Agar، سدیم دیوکسی کلات است که مانع از رشد موجودات گرم مثبت می شود. منبع کربوهیدرات، قند گزیلوز است که توسط اکثر باکتری ها ازجمله سالمونلا برای تولید اسید، تخمیر می شود. کلنی های شیگلا چون نمی توانند این کار را انجام دهند، قرمز می شوند.
پس از مصرف گزیلوز، کلنی های سالمونلا لیزین را تجزیه می کنند و pH را دوباره به قلیایی و کلنی های قرمز شیگلا تبدیل می کنند. برای جلوگیری از این دکربوکسیلاسیون لیزین در برابر واکنش شیگلا، لاکتوز و ساکارز به مقدار زیاد اضافه می شوند.
افزودن سولفات سدیم و سیترات آمونیوم آهن به عنوان منبع گوگرد و اندیکاتور، به ارگانیسم های سازنده سولفید هیدروژن (سالمونلا) اجازه می دهد تا در شرایط قلیایی، کلنی هایی با مراکز سیاه تولید کنند و به این صورت از کلنی های رنگی شیگلا متمایز می شوند.
ارگانیسم هایی که گزیلوز را تخمیر می کنند، لیزین دکربوکسیلاز منفی هستند و لاکتوز یا ساکارز را تخمیر نمی کنند و باعث PH اسیدی در محیط شده و کلنی های زرد را تشکیل می دهند. نمونه هایی از این ارگانیسم ها عبارتند از: Citrobacter spp، Proteus spp و Escherichia coli.
سفیر آزماکیان، شرکت فروش مواد شیمیایی آزمایشگاهی از برترین برند های دنیا
توجه: تمامی ماده ها و کیت های تحقیقاتی از بیش از ۲۰۰ برند و تامین کننده موجود می باشد!
جهت خرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی، تنها کافیست که با ما تماس بگیرید :
۰۹۱۲۸۳۰۸۰۹۱, ۰۹۳۵۷۰۰۷۷۴۳
نمایندگی فلوکا
خدمات فلوکا ایران :