سود پرک | خرید انواع سود پرک | کاربردها و خطرات سود پرک
سود پرک | خرید انواع سود پرک | کاربردها و خطرات سود پرک
سود پرک یا کاستیک سودا یا سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید (NaOH) جامدی سفیدرنگ با دمای ذوب ۱۳۹۰درجه سانتی گراد است. سود پرک تمایل شدیدی به جذب رطوبت دارد، بنابراین در انتقال و نگه داری این ماده باید محافظت لازم صورت گیرد. این ماده بدون بو است و اثر خورندگی بالایی دارد. انحلال سودپرک در آب گرمازا است و محلول قلیایی قوی ایجاد می شود. سودپرک: علاوه بر آب، در اتانول و متانول نیز قابلیت حل شدن دارد. سود پرک از طریق تغلیظ و تبخیر سدیم هیدروکسید مایع در کارخانه های تولید سود پرک با خلوص بالا تهیه می شود.
انواع :
به طور کلی سدیم هیدروکسید یا سود سوزآور در دوحالت فیزیکی جامد و مایع در دسترس است و بر همین اساس به شکل های مختلفی تهیه شده و کاربرد دارد. سودسوزآور مایع، بی رنگ و شفاف و بدون بو است و معمولا با خلوص ۵۰درصد استفاده می شود. سود سوزآور جامد که به شکل پرک یا خرده شیشه است، سود پرک نام دارد و خلوص بالای ۹۸درصد دارد. همچنین سدیم هیدروکسید جامد به شکل گرانول نیز تولید می شود که خلوص بالاتری داشته و در صنایعی همچون داروسازی و نساجی که حساسیت بالاتری دارند، به کار می رود. در برخی موارد این ماده به شکل پودر و با دانه های ریز نیز در دسترس است.
کاربردها :
- آرایشی و بهداشتی
- چرم، رنگرزی و نساجی
- کاغذ و کارتن سازی
- داروسازی
- گالوانیزه و آبکاری
- چربی گیری و پاک کننده ها
خطرات و روش های مواجهه با آن :
سود پرک در تماس با پوست چه در حالت مایع و چه در حالت جامد باعث قرمزی و سوزش پوست می شود و در صورت تماس طولانی مدت، آسیب جدی به بافت پوست وارد شده و سوختگی های شدید ایجاد می شود. سود پرک در صورت تماس با چشمف بافت چربی آن را می تواند تجزیه کرده و باعث ایجاد ضایعاتی در چشم شود. عوارض تماس سودسوزآور با چشم به غلظت آن بستگی داشته و در مواردی حتی خطر نابینایی را نیز به دنبال دارد. علاوه بر این، در هنگام کار با سود مایع و یا پودری، تنفس بخارات آن منجر به تحریک دستگاه تنفس شده و آسیب تنگی نفس و آسم را به همراه دارد. ورود سودپرک به دستگاه گوارش بسیار خطرناک بوده و عواقب جبران ناپذیری به دنبال دارد. سود پرک باعث ایجاد زخم و سوختگی و همچنین تورم و درد شدید در ناحیه دهان، گلو و معده می شود. در برخی موارد حاد، احتمال ایجاد سرطان نیز وجود دارد.
در صورت استنشاق سدیم هیدروکسید، تا قبل از رسیدن اورژانس، فرد سریعا از محیط خارج و به هوای آزاد برده شود و اکسیژن را با شدت بالا به داخل ریه های خود تنفس کند. اگر سود پرک با پوست تماس پیدا کرد، سریعا موضع آلوده شده با آب ولرم و به مدت ۶۰ دقیقه شسته و بلافاصله به اورژانس مراجعه شود. اگر فردی که سدیم هیدروکسید را بلعیده باشد تا زمانی که هوشیاری خود را از دست نداده باید دهان خود را با اب شست و شو داده و ۲۰۰ الی ۳۰۰ سی سی آب بنوشد.
نکات ایمنی :
- در محیط خشک، دارای تهویه و خنک انبارداری شود.
- در بسته بندی های کوچک نگه داری شود.
- دستکش، لباس و کفش مقاوم به مواد شیمیایی استفاده شود.
- دوش و محلول های چشم شور در محیط کار وجود داشته باشد.
- از ماسک های مخصوص کار با مواد شیمیایی استفاده شود.
- این ماده آتشگیر نیست اما با آب و سایر مواد میتواند به شدت واکنش داده و حرارت ایجاد کند، بنابراین تهیه مواد اطفای حریق الزامی است.
- دور از مواد آلی و غیرآلی به ویژه اسیدها نگه داری شود.
مرکز فروش مواد شیمیایی آزمایشگاهی، فروش مواد آزمایشگاهی، فروش کیت تحقیقاتی و تجهیزات آزمایشگاهی از معتبر ترین برندهای دنیا از جمله سیگما آلدریچ، مرک آلمان، ترموفیشر، پرومگا و …
سفیر آزماکیان، شرکت فروش مواد شیمیایی آزمایشگاهی از برترین برند های دنیا
توجه: تمامی ماده ها و کیت های تحقیقاتی از بیش از ۲۰۰ برند و تامین کننده موجود می باشد!
جهت خرید مواد شیمیایی آزمایشگاهی، تنها کافیست که با ما تماس بگیرید :
۰۹۱۲۸۳۰۸۰۹۱, ۰۹۳۵۷۰۰۷۷۴۳